Börja med att mät upp ris, det finns sushi ris men jag använder grötris. jag tog 5 dl vilket räcker ca till 40-50 bitar. Tvätta riset, in med vatten i kastrullen och rör runder, häll ut vattnet, upprepa 4-5 ggr. Sen häll vatten så det täcker lite mer än över riset. På mellan varme. Medans riset kokar skär avokadon gurkan suramin(krabban) och laxen i långa skivor. Hacka räkorna.När riset är färdigt lägg ut det på en brickan. Häll upp 2 msk av risvinäger och 2 tsk socker i en kastrull. smält det tillsammans, häll det på riset och blanda sedan runt riset. detta gör så att riset är klibbigt.och håller ihop. Lägg nori bladet på bordet och blöta 3 cm av bladet med fimgrana både uppe o nere. lägg ris i mitten och på med önskade ingredienser. 2-3 olika saker i var. Rulla ihop rullen. Skär i 2-3 cm breda bitar.